SCHUREN

Heeft u al een houten vloer maar is deze oud en vuil geworden, dan kunt u deze laten schuren en zo de vloer weer een nieuwe uitstraling geven.

Een vloer wordt 3x geschuurd. Eerst wordt er geschuurd met korrel 40 om de huidige wax te verwijderen. Vervolgens wordt er geschuurd met korrel 80, deze verwijderd ondiepe krassen en als laatst wordt de vloer glad geschuurd met korrel 120. Vervolgens wordt de vloer gepolijst om de nerven van het hout af te sluiten en zo een egale vloer te creƫren.


BEhandelen

Dan is het tijd voor het behandelen van de vloer, hiervoor zijn verschillende opties/combinaties mogelijk:

  • Hardwax-olie: Dit is een drogende olie die een matte glans houdt. Door gebruik te maken van Hardwax-olie is de vloer bestand tegen vuil en vocht. De vloer kan je daarna licht vochtig dweilen. De vloer is ook bestand tegen b.v. wijn, koffie, etc.


  • Lak: De vloer kan worden voorzien van een laklaag, die kras- en slijtvaste is. Deze dient driemaal aangebracht op de vloer. In overleg met u bepalen we welke soort lak er gebuikt zal worden voor de gewenste uitstraling.


  • Vloerolie: De vloer kan worden voorzien worden een olie laag, deze vorm van behandeling zijn zeer populair vanwege de uitstraling. Een vloer die behandeld is met olie vraagt een specifieke manier van behandeling en onderhoud om de eigenschappen en kwaliteiten van het hout te benadrukken.